Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jääkiekko | HIFK:n pyörittely sai katsojat turhautumaan – ottelun alla koettiin koskettavia hetkiä

Voitosta huolimatta kotiyleisö ei ollut vakuuttunut HIFK:n esityksestä.

HIFK ei saanut toisen erän lopussa lauottua tässä tilanteessa kiekkoa, vaikka edessä ammotti tyhjä maali. Siihen kiteytyi koko ottelun kuva. Kuva:  Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

HIFK voitti keskiviikkona Helsingin jäähallissa SM-liigan viimeisenä olevan SaiPan nihkeän esityksen jälkeen 1–0 jatkoajalla 7 408 katsojan edessä. Tuloksen jälkeen HIFK on tasapisteissä SM-liigan toisella sijalla.

Ilta alkoi hallissa pidetyllä hiljaisella hetkellä entisen HIFK:n pelaajan ja valmentajan Jorma Rikalan muistoksi. Kuuluttaja herkistyi kertoessaan katsojille ääni väristen Rikalan historiasta HIFK:ssa ja merkityksestä seuralle.

Ennen ottelun alkua koettiin toinenkin koskettava hetki, kun ekaluokkalainen Alma pudotti avauskiekon. Ottelu oli HIFK:n ja Sylva ry:n yhteistyössä järjestämä hyväntekeväisyyspeli, jolla tuettiin syöpää sairastavia lapsia.

Kuuluttaja kertoi, että Alma sairastui syöpään yksivuotiaana mutta pelaa nykyään jääkiekkoa HIFK:ssa.

Itse ottelu alkoi melko tasapaksusti. HIFK oli avauserässä vaisuhko ja sortui kahteen huolimattomaan jäähyyn. SaiPa pyrki käyttämään tilanteen hyväksi, mutta kotijoukkue kontrolloi peliä kohtuullisesti ja Roope Taponen otti pari hyvää torjuntaa.

Avauserän kohahduttavin hetki nähtiin, kun HIFK:n Eetu Koivistoinen yritti maalia ilmaveivillä, mutta kiekko karkasi lavasta. Hyökkääjän mukaan kikka on ollut pankissa jo pitkään.

”Siinä tuli sopiva paikka niin kokeilin ilmaveiviä. En tiedä tärisikö kädet ja rupesiko jännittämään, kun kiekko pomppi niin paljon”, Koivistoinen naurahti ottelun jälkeen.

Roope Taponen pelasi vahvasti HIFK:n maalilla. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Toisessa erässä SaiPa oli ajoittain isoissa ongelmissa. Erän avauspuoliskolla HIFK pyöritti kiekkoa viisi minuuttia lähes katkoitta vieraiden päädyssä, mutta ilman tulosta.

”Täytyy nostaa hattua vastustajalle, he puolustivat sitkeästi keskustaa. Me tyydyimme pyörimään ulkokehällä, ja peli meni vähän syöttelemiseksi. Meidän pitää mennä röyhkeämmin maalille”, Koivistoinen sanoo.

Pitkän pyörityksen aikana yleisö Nordiksella osoitti turhautumista. Katsomosta kuului useita huutoja, joilla vaadittiin kotijoukkuetta laukomaan hanakammin.

Kun ottelun varsinainen peliaika päättyi 0–0-lukemissa, yleisö buuasi ja vihelsi HIFK:lle.

Koivistoinen miettii pitkään sanojensa muotoilua sopiviksi, kun häneltä kysytään suhtautumista yleisön antamaan palautteeseen.

”Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen, ja ymmärrän kyllä turhautumisen. Meidän olisi pitänyt ottaa kolmen pisteen voitto ja olla röyhkeämpiä”, Koivistoinen kommentoi lyhyesti.

Tehottomuudesta kertoo paljon se, että HIFK laukoi toisessa erässä vain viisi kertaa maalia kohden pitkistä kiekonhallintajaksoista huolimatta.

Päävalmentaja Ville Peltonenkin näytti vaihtopenkin takana turhautuneelta. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kolmas eräkään ei ollut kotijoukkueelta suurta juhlaa, ja SaiPalla oli hyviä mahdollisuuksia iskeä voittomaali. Taponen kesti kuitenkin maalillaan.

Jatkoajalla Julius Nättistä rikottiin maalipaikassa, ja Kristian Vesalainen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Hän upotti kiekon varmasti maaliin, ja HIFK tienasi lopulta kaksi pistettä.

”Tämä oli sellainen kärsivällisyystesti meille, ja läpäisimme sen”, Koivistoinen kuittaa.

HIFK–SaiPa 1–0 (ja.)

HIFK:n maalit: Vesalainen (ja., rl.)

Maalivahtipeli toimii

Roope Taponen otti SaiPaa vastaan useita tärkeitä torjuntoja. HIFK:n ykkösvahti antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen, ja lepopäivinä Niko Hovinen tuuraa kiitettävästi.

Missä laukaukset?

HIFK pyöritti kiekkoa etenkin toisessa erässä mielin määrin mutta laukoi niin harvakseltaan, että kotiyleisökin turhautui. Tähtisikermän on pakko nöyrtyä ja toimittaa sekä kiekkoa että pelaajia paljon enemmän maalille.